viernes, 22 de junio de 2012

COCA DE ST.JOAN

INGREDIENTS:
Per la massa:
 100 gr sucre
 La pell d' una llimona i d' una taronja
 2 ous
 65 gr oli girasol
 30 gr d' anís
 30 gr de llevat fresc
 460 gr farina
 1 ou per pintar
 Sucre,pinyons, atmelles, fruites confitates...
 Ingredients per la crema:
 1/2 l.llet
 180 gr sucre
 30 gr maicena
 3 ous
 Sucre vainillat
 Pèssic sal.
 ( la crema la farem un dia abans)

 Elaboració:
 1)Posseu tots els ingredients de la crema a la thermomix i programar 15min/90c°/vel 3.
    Reservar a la nevera amb un taper i per sobre possar film, amb contacte de la crema perquè no es  faci costre.

 2)Amb el got net i aixut, possarem el sucre programar 30 seg/vel 5-10.

 Afegir les pells de la llimona i la taronja i programar 30 seg/vel 5-10.

 3) Afegiu els ous, l'oli, la llet, el llevat i l'anís.4seg/vel 3.

 I seguidament2 min/37°c/vel.2.

 4) Afegiy la farina i programar 4 seg/vel6.

 Seguidament, programar2min/velocitat espiga.

 5). Deixarem la massa dins el got de la thermomix amb la tapa oberta pero posada a sobre, 2 hores i també possarem un drap de cuina per sobre, perquè fermenti la massa.

Transcurregut el temps tornarem a tapar la thermomix i programarem, 1 min/velocitat espiga.

AL FORN:
 Ens embatumarem les mans d'oli, agafarem la safata de forn i li possarem paper vegetal per sobre, i  abocarem la massa, anirem treballant la forma dessitjadala pintarem amb un ou batut, i en una maniga pastissera possarem la crema, anirem fent ratlles horitzontals amb la crema priner cap a la dreta i llavors esquerra, per últim possarem els pinyons i el sucre turrunat amb unes gotes d' anís, la deixarem 15 minuts de repós a fora del forn.
 Llesta per fornar 12-15 minuts a 180°c.
 En el cas de voler-la fer de nata, ens saltaríem els pasos de la crema, fornariem amb pinyons i sucre, un  cop freda obrir-la pel mitg i farcir al gust.


 BONA REVETLLA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario