viernes, 22 de junio de 2012

COCA DE ST.JOAN

INGREDIENTS:
Per la massa:
 100 gr sucre
 La pell d' una llimona i d' una taronja
 2 ous
 65 gr oli girasol
 30 gr d' anís
 30 gr de llevat fresc
 460 gr farina
 1 ou per pintar
 Sucre,pinyons, atmelles, fruites confitates...
 Ingredients per la crema:
 1/2 l.llet
 180 gr sucre
 30 gr maicena
 3 ous
 Sucre vainillat
 Pèssic sal.
 ( la crema la farem un dia abans)

 Elaboració:
 1)Posseu tots els ingredients de la crema a la thermomix i programar 15min/90c°/vel 3.
    Reservar a la nevera amb un taper i per sobre possar film, amb contacte de la crema perquè no es  faci costre.

 2)Amb el got net i aixut, possarem el sucre programar 30 seg/vel 5-10.

 Afegir les pells de la llimona i la taronja i programar 30 seg/vel 5-10.

 3) Afegiu els ous, l'oli, la llet, el llevat i l'anís.4seg/vel 3.

 I seguidament2 min/37°c/vel.2.

 4) Afegiy la farina i programar 4 seg/vel6.

 Seguidament, programar2min/velocitat espiga.

 5). Deixarem la massa dins el got de la thermomix amb la tapa oberta pero posada a sobre, 2 hores i també possarem un drap de cuina per sobre, perquè fermenti la massa.

Transcurregut el temps tornarem a tapar la thermomix i programarem, 1 min/velocitat espiga.

AL FORN:
 Ens embatumarem les mans d'oli, agafarem la safata de forn i li possarem paper vegetal per sobre, i  abocarem la massa, anirem treballant la forma dessitjadala pintarem amb un ou batut, i en una maniga pastissera possarem la crema, anirem fent ratlles horitzontals amb la crema priner cap a la dreta i llavors esquerra, per últim possarem els pinyons i el sucre turrunat amb unes gotes d' anís, la deixarem 15 minuts de repós a fora del forn.
 Llesta per fornar 12-15 minuts a 180°c.
 En el cas de voler-la fer de nata, ens saltaríem els pasos de la crema, fornariem amb pinyons i sucre, un  cop freda obrir-la pel mitg i farcir al gust.


 BONA REVETLLA!

miércoles, 20 de junio de 2012

NOUS CURSOS

Aviam recordatori per tot@s...... septembre calldetenes curs de cuina thermomix del 4 d' octubre al 25 d' octubre es fará dijous, les plaçes sortirán la primera setmana de septembre, el 8 de novembre es fará un monografic de cupcakes, us pidreu apuntar al mateix ajuntament o online, feu m' agrada a tallers calldetenes. I al centre civic de vic faré curs de cupcakes el primer trimestre un cop per setmana, les incripcions sortiran el més de juliol, també es podrán fer al mateix centre civic el montseny de vic ( el que era l' escola montseny) o bé online feu m' agrada a centre civic montseny i així ho tindreu segur!!! Per altre banda informar-vos que a grup carrera tenen per fi tot tipus de material per cupcakes, ademés han obert un espai mokt interessant de tallers de cuina!! Entreu i demaneu info!!! Pufffffff quin munt d' informació!!!! Dèu meuuuuuu m' he estresat!!!!